Har du lyst til å bidra for bygda? Fortsatt noen ledige plasser..

Til høsten skal det velges nytt sokneråd og det arbeides med å skaffe 20 stk. som ønsker i stille til valg. Vi har 14 kandidater klare, og leter etter de siste 6.

Fra dagens sokneråd har Bjørn Arve Moen og Kåre Svepstad sagt seg villige til å være med en periode til, så det er muligheter for å få med to erfarne og dyktige soknerådsmedlemmer.

Soknerådet har en del aktiviteter i kirka, men også rundt omkring i bygda. Mest kjent er kanskje den årlige Friluftsgudstjenesta i juni og gudstjenesta på skihytta hver Langfredag. Nylig hadde vi en veldig vellykket messe i kirka med flotte bidrag fra ungdommer i bygda. Vi er også så heldige å ha svært dyktige og dedikerte samarbeidspartnere i sokneprest Tine Jøhnk og kantor/organist Liv Marit Valle.

I 2022 arrangerte vi 150 års jubileum for dagens Henningkirke og det meste av kirka ble i den anledning rehabilitert utvendig. Kun maling øverst i tårnet gjenstår nå.

For å bli medlem i soknerådet må du være medlem i den norske kirke og være 18 år. Henning sokn ble fra januar 2023 utvidet til også dekke Lerkehaug og Ryggagrenda og vi ønsker å finne kandidater fra hele soknet. Det skal velges 6 medlemmer og 4 varamedlemmer.

Det er mange grunner til å stille på lista. Som representant i soknerådet vil du få mulighet til å:

  1. få nye relasjoner i nærmiljøet
  2. jobbe sammen med andre – for andre
  3. legge til rette for at kirken blir en viktig kulturarena
  4. bidra til at kirken er åpen for alle
  5. gjøre lokalmiljøet ditt bedre

Du kan lese mer her: Kirkevalget – Den norske kirke (kirken.no)

Har du lyst til å bidra så ta gjerne kontakt med soknerådsleder Ove Austmo på tlf. 917 27 618.

Relaterte artikler

Henningportalen
Henning Skotthyll- og Vistklubb

Oddny og Kari vant siste spillekveld i vist og endte på andreplass sammenlagt

Martin og Esten ble vinterens Henningmestere foran Oddny og Kari og Leif og Per. Da er det bare å glede seg til høstens runder som…

Henningportalen
Henning Skotthyll- og Vistklubb

Oddny og Kari vant siste vistrunde – Henningmestrene kåres kommende mandag

Par 09.jan 23.jan 06.feb 20.feb 06.mar 13.mar 20.mar 27.mar SUM 10 Martin og Esten 123 133 114 101 104 102 108 785- 1 4 Leif…

Bilde fra Distriktssenteret
Henning Lev Vel

Oppstart Bolystgrupper Henning – onsdag 22. mars kl 1815.

Etter flere fremtidskvelder og engasjement fra mange Henningbygg, har Henning LevVel landet på seks ulike bolystgrupper vi ønsker å starte opp med. Om noen kunne…