Henning Skytterlag

Litt om laget….

Henning Skytterlag ble etablert i 1862. Banen vår heter Korsbakken og ligger midt i Henning. Skytterlaget har en bra medlemsmasse i alle alderstrinn, damer, menn og ungdom – noen passive, noen mindre aktive og noen veldig aktive. Blant disse finner vi både jegere og baneskyttere.

Vi er tilslutta Det Frivillige Skyttervesen (DFS)…her er litt mer om de https://dfs.no/info

Vi har hvert år fokus på rekruttering av nye skyttere, og her er sikkerhet og respekt ifbm håndtering av våpen en viktig faktor !!

Sporten passer for deg mellom 8/9 år og opp til 80 år, hver enkelt bestemmer selv hvilke ambisjoner som legges til grunn, kvinner og menn konkurrerer på lik linje, generasjoner kan konkurrere mot hverandre og på lik linje, du kan begynne med skyting også når du er godt voksen….her er alle velkomne ! Vi avholder derfor årlig Skytingens Dag som er åpen for alle som ønsker å høre, se og prøve seg på skyting.

Årets viktigste arrangement i DFS er Landsskytterstevnet (LS)…en folkefest og sosialt. Har du sett det på NRK kanskje… ?

Ta turen opp til banen og prøv om du har lyst….! Vi har et godt skyttermiljø oppi Henning.

Skytebanen

Laget tok 21. juli 2014 i bruk et moderne skyteanlegg, med blant annet elektroniske skiver fra Kongsberg Target Systems. Skytterlaget har 7 stk skiver på 100m og 8 stk skiver på 300m med live-visning i skytterhuset. I tillegg har vi full elektronikk for fin-felt på 100 m, samt på noen av holdene for grov-felt. Live-visningen kan også streames ut på nettet under stevner.

På 100 m har vi også et skivetrekk for pappskiver som benyttes av elgjegere under storvilttrening/-prøver. Når skytteren har skutt, blir skivene trukket inn til standplass, slik at skytteren får se selv hvor han/hun har truffet, og kan siktejustere ift dette. Vi har også en felthurtigbane (3 hold) med selvanviser.

DFS-skyting

Baneskyting er vår hovedaktivitet, og rekruttering til skyttersporten er en viktig del av vårt arbeid.

Fra slutten av oktober til mars/april har vi pr i dag avtale om innendørstrening i Mærehallen hver tirsdag kveld. Fra mai flytter vi oss opp på Korsbakken for å skyte utendørs, da trener vi på onsdagskveldene. I løpet av året arr. vi 4-5 stevner, og her deltar mange av lagets skyttere. Flere av skytterne deltar også på andre åpne stevner rundt omkring på Innherred.

For mer info om tidspkt, se gjeldende terminliste.

Storviltprøver

Henning Skytterlag satser mye på Storviltprøver. Dette foregår i perioden fra medio juni til medio september. Da arrangerer vi trening og prøver for storviltprøven. Dette foregår på tirsdager og mot slutten også på torsdager (se terminliste for mer info).

Mot slutten av denne perioden og før jakta arrangerer vi også Jegerstevne.

Styret består av følgende

  • Leder Per Gunnar Moe
  • Nestleder er Eivind Marius Haugan
  • Kasserer er Hans Borgan
  • Styremedlem (NA)
  • Styremedlem Bjørn Inge Meldal
  • Ungdomsutvalgets leder Odd Reidar Austmo
  • Jaktutvalgets leder Egil Ostad

Relaterte artikler

Bagabu Ungdomslag, Henning IL, Henning Lev Vel, Henning Sanitetslag, Henning Skytterlag, Kjenne du Båbufjellet, Viljar 4H
Publisert 24.04.2023

Påmelding Henningsommer 2023

Henning Skytterlag
Publisert 24.07.2018

Frende Cup – tirsdag 31.07 til lørdag 04.08

Henning Skytterlag
Henning Skytterlag
Publisert 04.03.2018

Resultater Henningfelten 2018

Se alle artikler »