Henningvola

Henningvola – skiløpernes eldorado

Henning IL har satset mye på å utvikle Henningvola til et av Steinkjer kommunes beste utfartssteder vinters tid. Det er lagt vekt på å utvikle et løypenett som er tilpasset alle skiløpere fra konkurranseløperen til trimmeren.

Utgangspunktet for løypene er Henningvola skihytte og Henningvatnet. Ved skihytta er det en 3 km lang lysløype. Lyset kan slås på av brukerne mellom kl. 1700-2200 med en knapp på skihytta.

Det finnes i dag et løypenett på over 50 km. Løypene varierer fra 1 til 30 km og er svært godt merket med løypekart i alle løypekryss, som gjør det mulig for ukjente å orientere seg i løypenettet.

Den letteste løypa er rosa løype, kalt pensjonisten, som er 9 km. Rød løype er 12 eller 16 km, den kan utvides med blå løype som er 10 km. I rød løype, ved Blååsen, kan man gå svart løype (ekstrasløyfa) på 3 km. 

I påska blir det kjørt til Mokkavatnet ved Langvatnet i blå løype. Henning IL har kun tillatelse til å kjøre denne løypa med skuter.

Fra mars blir gul løype kjørt. Påkoblingspunkt til gul løype er Kaffedalkrysset og Ravlvola. Løypa går forbi de høyeste toppene på  Henningvola og er 6 eller 8,5 km. Innerst i gul løype kan man ta en avstikker til Aksnesvola og Tillerknoppen.

På sommers tid gjør løypemerkinga det lett å bruke Henningvola. Navneskilt er satt opp på alle topper og vann, og mulighetene til å finne molte i løypetraseene er gode. Ved Henningvatnet har Steinkjer fjellstyre satt opp gapahuk med bålplass og brygge.

 

Les mer om åpen skihytte på Henningvola

Relaterte artikler

Åpen skihytte, Henning IL
Publisert 04.04.2023

Skitrekket i påsken

Åpen skihytte
Publisert 05.03.2022

Åpen skihytte og skitrekk søndag 6. mars

Åpen skihytte
Publisert 26.02.2022

Åpen skihytte og skitrekk søndag 27. februar

Se alle artikler »