Immateriell kulturarv

SONY DSC

Hva betyr noe for deg? Hvilke skikker og tradisjoner fra Henning kjenner du til og vil ta vare på? Og hva synes du vi skal gjøre her i fellesskap i Henning?

Henning er plukket ut til å være med i et nasjonalt pilotprosjekt for å teste ut et skjema som skal registrere nettopp dette.

Det har vært to møter om dette tidligere i regi av Bolyst-prosjektet, og vi håper du kommer på møte 5. oktober klokka 19.00 – 21.00 på Samfunnshuset for å snakke mer om det – enten du har vært på de to første møtene eller ikke.

I mellomtida håper vi at du kan fylle ut dette skjemaet som ligger her www.thjodlist.is/is/moya/formbuilder/index/index/registrering-av-kulturarv-i-henning (legg ev. inn teksten «registreringsskjema», med hyperkobling bak), for å registrere dine synspunkter på aktiviteter som det er viktige at vi tar vare på.

Det tar ca. 30 minutter å fylle ut skjemaet, og det du da har registrert er en immateriell kulturarv slik UNESCO definerer det i sin konvensjon om vern av verdens immaterielle kulturarv.

Håper du tar deg tid til dette, for det er viktig for Henning, det er viktig for Norge, og det er viktig for verden.

Program for møtet:

Kl. 19.00-19.20

Velkommen v/ Bolystprosjektet

Kort om prosjektet v/ Grete Waaseth, Steinkjer kommune

Presentasjon av gruppearbeid i 5., 6. og 7. klasse v/ elever

Kl. 19.20-20.10

Gruppearbeid og kaffeservering

Presentasjon fra gruppene i plenum mot slutten av arbeidsøkta

Kl. 20.10-20.20

Immateriell kulturarv-overraskelse

Kl. 20.20-20.40

Supplere kartleggingen med flere tema

Kl. 20.40-20.50

Evaluering av kartleggingen v/ Marit Stranden og Sjur Viken

Kl. 21.50-21.00

Avslutning v/ Bolystprosjektet

 

Relaterte artikler

Henningportalen

St Olavsloppet 2022, dag 4 for Sparbu – Henning

Endelig i mål! Vi klarte det i år også 🙂 Sparbu – Henning stilte et slagkraftig lag på St Olavsloppet i år og endte rundt…

Henningportalen

St Olavsloppet 2022, dag 3 for Sparbu – Henning

Nok en flott dag for Sparbu/Henning på St Olavsloppet! Vi startet med unge spreke, raske folk på de første etappene og var ca 15 minutter…

Henningportalen
Henning IL

St Olavsloppet 2022 dag 2 for Sparbu – Henning

Det ble en varm dag for St Olavsløperne som skulle bevege seg fra Levanger til Sandvika i dag. Imponerende innsats av alle som deltok i…