Fem ny æresmedlemmer

5 nye æresmedlemmer utnevnt!Henning IL 100 år, festen 078, gamle og nye æresmedlemmer, de nye, Martin Austli, Bjørn Hoseth, Fridtjof Rannem, Torje Alstad og Ivar Laurgård

Martin Austli, Bjørn Hoseth, Fridtjof, Rannem, Torje Alstad og Ivar Laurgård ble lørdag utnevnt til æresmedlemmer av Henning IL. Her avbildet sammen med tidligere utnevnte æresmedlemmer Terje Langli, Audun Kolstad, Jan Haugdal og Arne Lund som også var tilstede på jubileumsfesten. Tidligere utnevnte æresmedlemmer Jenny Kolstad og Tor Bjørn Austmo var ikke tilstede da bildet ble tatt.

 

Lørdag kveld var det klart for feiring av 100-årsjubileet, på selveste kvelden, 100 år etter stiftelsen.

 

Dagen (og dagen før) hadde gått med til å få i hus alt som skal til når man inviterer til fest, ikke minst for jubileumskomitéens formann Tor Eskil Korsvei. Han hadde tenkt jubileum i flere måneder allerede.

 

Ca 30 gjester var spesielt invitert, det gjelder æresmedlemmer, representanter fra kommune, krets og samarbeidende klubber. Ellers var festen åpen. Det er vanskelig å vite hvem man treffer når det annonseres med jubileumsfest.Bilder fra arkivet tydet på at det var mest «gammelt» folk som var til stede før i tida på sånne arrangement. Ikke har man oversikt over hvem som løyser billett når disse selges via Dampsaga. Ekstra gledelig er det da når gjestene kommer en flott blanding av aktive før og nå, foreldre til aktive barn nå og før. Fra de yngste på (det som var) damelaget til den eldste og sikkert kveldens sprekeste; fotballmamma Borghild Hoseth.

 

Fridtjof Rannem tok i mot gjestene og salen fyltes opp. Bordsettet ble ledet av en kunnskapsrik og humoristisk toastmaster, lagets egenTrond Iversen. Elegant flettet han kveldens program sammen, og som noen kommenterte; helt uten jukselapp. Men han måtte både klappe med skia eller sprette ball for å tilkalle seg oppmerksomhet i en feststemt, men lydhør forsamling. Og det var mange som ville si noen ord til jubilanten.

Ordfører Bjørn Arild Gram holdt tale med gode ord om og til jubilanten – og overrakte blomster – vel vitende om at det ikke er lenge siden han var på framtidskveld og ikke lenge til neste besøk heller.

 

Leder av Henning IL Geir Inderdal snakket varmt og flott om forbilder og framtida og trakk fram ildsjelene, dugnadsånden og engasjementet som preger Henningbygda.

Henning IL 100 år, festen 023, Terje Langli

Terje Langli fortalte om sin oppvekst som aktiv og senere som idrettsutøver, og klubben og familiens betydning. 

Henning IL 100 år, festen 028, Per Odd Rygg og Trond Iversen

Per Odd Rygg og Trond Iversen delte ei historie om sin tid som aktive under Audun Kolstads ledelse, og søndagsturen fra Mokk som endte opp i Helgådalen. Som alle andre historier med en lykkelig slutt; Trond Iversen kom godt utav det ernæringsmessig. 

Henning IL 100 år, festen 036, Runar Helbostad, Steinkjer Skidrift og leder Geir Inderdal

Runar Helbostad for Steinkjer skidrift holdt en artig tale og overrakte et dobbelt vaffeljern.

Henning IL 100 år, festen 040, Harald Overrein, Steinkjer Skiklubb

Harald Overrein fra Steinkjer skiklubb overrakte gode ord, to bøker om skihistorie samt et vaffeljern.

Henning IL 100 år, festen 050, Ingunn Hallem Solum, Leksdal IL og leder Geir

 

Ingunn Hallem Solum fra Leksdal IL snakket om det gode samarbeidet med Bulleråsrenn og det historiske Lyngvolløpet og mulighet for å få merket flere stier på Vola, og overrakte blomster og et vaffel-fat.

 

Kveldens høydepunkt var selvfølgelig utnevnelse av æresmedlemmer, de nåværende ble presentert: Terje Langli, Audun Kolstad, Jan Haugdal og Arne Lund som var tilstede. I tillegg er Jenny Kolstad og Tor Bjørn Austmo æresmedlemmer.

Henning IL 100 år, festen 059, ordføreren leser innstilling til æresmedlemmer

 

Ordføreren leste omtalen om nye æresmedlemmer og litt etter litt gikk det opp for hver av de fem nye æresmedlemmene at de var inkludert i den eksklusive gruppen. Torje Alstad, Fridtjof Rannem, Bjørn Hoseth, Ivar Laurgård og Martin Austli ble utnevnt. Det vanket både blomster, diplom og rosende ord, påfulgt av stående applaus, klemmer og en og annen tåre.

Henning IL 100 år, festen 063, nyutnevnt æresmedlem Bjørn Hoseth     Henning IL 100 år, festen 081, nyutnevnt æresmedlem, Torje Alstad

 

Å holde tale etter dette må være som å hoppe etter Wirkola, men Tor Bach, Nord-Trøndelag Skikrets klarte oppgaven fint; han overrakte enda flere gode ord til jubilanten og kunst fra Inderøya.

Henning IL 100 år, festen 086, Turid Austmo, Henning Skilag         Henning IL 100 år, festen 082, Tor Bach, Nord Trøndelag Skikrets

 

Turid Austmo holdt tale fra Henning Skilag og fortalte om egen ballast fra Henning IL, ikke minst fra organisasjonslivet. Hun overrakte en gave som var et bidrag til lysløype på Vola, likedan fikk jubilanten et bidrag fra Henning Lev Vel til samme formål. 

Henning IL 100 år, festen 090, takk til Randi

 

Jubileumsboka var allerede omtalt, og hovedansvarlig Randi Omli trodde hun skulle slippe unna med det. Noen tale var i alle fall ikke påtenkt. Men nei, det ble blomster og en reisesjekk i påskjønnelse for bruk av både sene nattetimer og feriedager. Veldig hyggelig og veldig overraskende i et lag der man anser all innsats som dugnad.

Henning IL 100 år, festen 097, æresmedlemmer fikk forsyne seg først

 

Så kunne æresmedlemmene få sprette jubileumskaken. Ordføreren gikk heim, men feiringa fortsatte.

 

Henning IL 100 år, festen 109, Aina          Henning IL 100 år, festen 116, Tor Borgan takker for maten 

 

Talelista var derimot ikke helt ferdig da Resten IL v/ Aina Svepstad som representerte grasrota i Henning IL holdt tale med noen tanker om det å alltid stå igjen når lagene er valgt.

 

Tor Borgan takket for maten og serveringen med et godt resyme over mattradisjoner og store måltider som har funnet sted tidligere i laget. Soddet var fra Inderøy slakteri og jubileumskakene fra Baker’n. Granstubben barnehage sto for tilberedning og servering og sørget for et godt og flott måltid. Det er sikkert sagt før, men TUSEN TAKK for hjelpa!

Henning IL 100 år, festen 117, dyktige servitører fra Granstubben Barnehage   Henning IL 100 år, festen 119, Fotlaus spilte til dans

 

Så kunne festen starte. Da er det på tide å nevne alle de andre gjestene som ikke er nevnt tidligere; alle var med og gjorde kvelden uforglemmelig. Det ble danset til musikk av Fotlaus med Are Skaufel i spissen og sunget til uti de små timer.

 

Søndag morgen våknet man til masse glade meldinger i sosiale media. Jubileumsfesten vil nok sitte både i kropp og minne lenge. Gavene blir etter hvert å finne på Skihytta.

 

Og formann i jubileumskomitéen, han forsvant lykkelig ut i natten. Jubileumsåret er jo bare så vidt i gang. Bli med på de øvrige aktivitetene både innen ski, terrengløp og fotball hvor jubileumsmedaljen er premie!

 

Og annen aktivitet der vinsten «kun» er bedre form og et godt sosialt fellesskap.

(Tekst: Randi Omli, foto: Ellen Schjei Wekre)

 

Relaterte artikler

Henning Skotthyll- og Vistklubb

Favorittene innfrir i skotthyll

Petter Marius leder fortsatt, men Bjørn(ene) Haggren og Hoseth nærmer seg. Siste kastkveld før sommeren er tirsdag 25. juni kl 1700. Fortsatt ikke for sent…

Henning IL

St Olavsloppet Sparbu – Henning 2024

Etappeoversikt Som tidligere nevnt er årets St Olavslopp kortet ned til tre dager. Det er start i Östersund torsdag 27. juni og målgang i Trondheim…

Henning IL

St Olavsloppet Sparbu – Henning 2024

Etappeoversikt Som tidligere nevnt er årets St Olavslopp kortet ned til tre dager. Det er start i Östersund torsdag 27. juni og målgang i Trondheim…