Minneord Arne Lund

Minneord Arne Lund

En markant skikkelse har gått bort og Henning Il har mistet en ildsjel og et æresmedlem.

Arne markerte seg i idrettslaget over fire tiår, 60, 70-, 80 og 90 tallet.

Han var bidragsyter da Bulleråsrennet ble startet i 1965. Da skuteren kom var han den som kjørte opp Bulleråsløypa. I følge de som var med å gå opp traseen før renndagen, var han ikke skvetten over å måtte passere Høgmannselva med dårlig is. Mens andre lette etter mulig passeringsteder, durte han over mens isen sprakk bak han.

Han har også gått rennet 40 ganger og gikk samtlige ganger frem til 2003. Noen husker han kanskje som en av de få som passerte målsnora med sneipen i munnen og lua på snei. Han var også fast skutersjåfør i lysløypa ved Okstadsaga, på Henningvola og der idrettslaget hadde skirenn. Denne oppgaven hadde han til idrettslaget kjøpte tråkkemaskin i 1987.

Da Henning IL arrangerte junior NM i 1985, var Arne stadion/arenasjef.

Han var en av idemakerne bak Lyngvolløpet som ble startet opp 1974, og var ivrig trimdeltaker i løpet.

Da Henningfestivalen ble startet på 70 tallet, var han også en bidragsyter. Som det står i jubileumsboka: «skulle det knipe om, så hadde Arne Lund «vær-ekspressen», en Ford Transit stående hjemme som kunne brukes som midlertidig «glattcelle»». Det går også vandrehistorie om at Arne tok 2 kranglefanter i jakkekragene, løftet de fra bakken og bar de ut av festivalområdet.

For de fleste er han nok mest kjent som en av oppleserne på Bingoen som Idrettslaget drev. Han gjorde en stor innsats for bingoen, som var en viktig inntektskilde for idrettslaget i mange år. På det meste hadde bingoen en omsetning på ca. 1,5 millioner kroner.

For sin innsats ble han æresmedlem i 1999.

Han var også aktiv på andre områder i bygda. Han var med i «Kjenne du Båbufjellet», og hadde mye kunnskap om seterliv og bidro med mye historie rundt Aunsetran ettersom han hadde vært gjetergutt der.

Han var leder for Abraham Fjelli-prosjektet i 1992.

Han var med i Henning Senterparti og var bidragsyter til jubileumsberetningen (60 år) i 1991.

Han var formann i Nord-Trøndelag sau- og geitavlslag i flere år og stillte sauene og gården sin til disposisjon flere ganger for dressering av hunder for sau. Gjennom dette arbeidet ble han kjent utover landet.

Blink Salongskytterlag og Henning Samfunnshus fikk merke hans dugnadsinnsats gjennom mange år.

Før jul var det mange som fikk besøk av Arne når han gikk rundt i bygda og solgte «Jul i Trøndelag».

Vi lyser fred over hans minne.

Henning IL

Relaterte artikler

Henningportalen

St Olavsloppet 2022, dag 4 for Sparbu – Henning

Endelig i mål! Vi klarte det i år også 🙂 Sparbu – Henning stilte et slagkraftig lag på St Olavsloppet i år og endte rundt…

Henningportalen

St Olavsloppet 2022, dag 3 for Sparbu – Henning

Nok en flott dag for Sparbu/Henning på St Olavsloppet! Vi startet med unge spreke, raske folk på de første etappene og var ca 15 minutter…

Henningportalen
Henning IL

St Olavsloppet 2022 dag 2 for Sparbu – Henning

Det ble en varm dag for St Olavsløperne som skulle bevege seg fra Levanger til Sandvika i dag. Imponerende innsats av alle som deltok i…