Nabohjelp fra Leksdal IL – flotte løyper på Vola

Torje Alstad møter Jarle Aurstad ved Høgmannselva, der løypenettet til Henning og Leksdal møtes.

Jarle Aurstad i løypemaskina til Leksdal IL i “Blåløypa” på Henningvola. Foto: Torje Alstad

En skitur på Henningvola er for tiden det eneste Henning IL kan tilby sine medlemmer. Når dieselpumpa på løypemaskina vår i tillegg røyk er det godt å ha gode naboer i Leksdal IL. De har flere ganger de siste ukene har bistått med løypekjøring. I helga kan du nyte flotte traséer og et flott vårvær hvis du legger turen til Vola. En stor takk rettes til både våre egne løypekjørere, Jarle Aurstad og Leksdal IL som stilte opp på kort varsel.

Nå når hele samfunnet står på pause er skiløypene noe av det viktigste vi har for å ivareta aktivitet, folkehelse og friluftsliv. Heldigvis ser det ut som det er skiføre en stund til.

De siste ukene har løypekjørerne i Henning, Eivind Marius Haugan og Torje Aurstad, kjørt utallige runder med scooter og både sporlegger og glattebrett slik at det skal være mulig å gå både klassisk og skøyting.

Snøbru over Høgmannselva 

Løypekjørne i Henning IL har kjørt mange runder med scooter når løypemaskina har vært til reparasjon. Foto: Torje Alstad

At Jarle skulle komme seg over til Henning var ingen selvfølge. Der løypenettene møtes går løypa over ei bru over Høgmannselva. Denne var det i sin tid Fridthof Rannem og Trond Iversen som fikk satt i gang, slik at kjøringa til Bulleråsrennet ble mye enklere. Brua er ikke dimensjonert for en maskin på over 5 tonn, og kjøres kun med scooter. Aldri før har en løypemaskin krysset Høgmannselva så seint på året. Det måtte lages en snøbru ved å skyve snø ned i elva til det ble stabilt nok til å kjøre over. Godt ut i april er elva stor av snøsmelting i fjellet, så å krysse den kilte det sikkert litt i magen til den rutinerte løypekjøreren fra Leksdal. På andre sida bisto Torje som hadde møtt opp for å få med seg elvekryssinga.

“T4-en” sannsynligvis ute for resten av sesongen. 

For å krysse Høgmannselva med løypemaskin må det bygges ei snøbru. Foto: Torje Alstad

Vår egen løypemaskin har vært under reparasjon i flere uker. Dette skyldes en defekt dieselpumpe, som nå er demontert og sendt på verkstedet. En ny dieselpumpe koster flesk og det er et håp om at bruktdeler kan være løsningen for å få i gang maskina igjen. Likevel er det lite sannsynlig at dette vil skje før snøen smelter. Det gledelige er at Steinkjer Skidrift jobber med å skifte til ei nyere maskin, forhåpentligvis er dette på plass når snøen igjen laver ned til neste vinter. Det gleder vi oss til!

Torje Alstad møter Jarle Aurstad ved Høgmannselva, der løypenettet til Henning og Leksdal møtes. Foto: Torje Alstad

Relaterte artikler

Henning Sanitetslag

Adventskaffe tirsdag 5. desember 2023 ☕️🎶🎶

Henning Sanitetslag ønsker velkommen til adventskaffe i Henning Sanitetshus, tirsdag 5. desember kl 15.00 – 17.00. Vi syng jula inn! 🎶🎶 Kaffesalg og sosialt samvær☕️😊…

Bagabu Ungdomslag

Konsert med Båbu mannsong lørdag 25. november

Henning Samfunnshus

Utbetringar på Henning Samfunnshus

Som mange vil sjå etterkvart så foregår det no utbetringar på Henning Samfunnshus. Vi har jo venta i nokre år på støtte frå Steinkjer Kommune…