St. Olavsloppet dag 4

Endelig i mål etter fire flotte dager på veien mellom Trondheim og Østersund!

Hundreåringen Henning IL fullførte St. Olavsloppet i fin stil lørdag ettermiddag. Fine dager i tilnærmet perfekt løpsvær, ikke for varmt og ikke for kaldt (unntatt kanskje på fjellet tredje dagen). Litt motvind på enkelte etapper, men vi skal ikke bortforklare noe som helst på grunn av det. Alle som deltar på St. Olavsloppet, enten det er som løper, støtteapparat, funksjonær eller på andre måter tar del i denne festen gjør en utmerket jobb og kan være fornøyd med innsatsen.

St. Olavsloppet er en massemønstring som favner alt fra eliteløpere til glade amatører som alle liker å løpe. Utgangspunkt og forutsetninger kan være vidt forskjellige, men det at alle disse deltar i samme konkurranse og stiller på samme startstrek er det som er så flott med St. Olavsloppet. Her kan man risikere å løpe side om side (eller kanskje bli fraløpt) av skistjerner som Eldar Rønning og Petter Northug.

Henning IL har en fin blanding av løpere i alle aldre og på forskjellig nivå, men alle er like viktige for at vi skal klare denne bragden å fullføre 51 etapper fordelt på 34 mil mellom Trondheim og Østersund. Tusen takk alle sammen for at dere stiller opp for laget og gjør deres ytterste for at vi nok en gang har klart å fullføre St. Olavsloppet i fin stil.

Det er litt av en kabal som skal gå opp med å få de rette løperne ut til riktige etapper hele veien. Trafikken hoper seg alltid opp enkelte steder, men samarbeidet om kjøring; utsetting av løpere og henting på veksling har fungert bra. Mange bilnøkler blir overlevert i vekslingsfeltet med kort beskjed om i hvilken retning man finner bilen før man haster videre til neste etappe.

Som løpende lagleder og fotograf har det ikke lyktes å være på alle etapper for å dokumentere, men her følger en kort reportasje og et lite knippe bilder fra siste løpsdag.

Trond Fossan startet i Åre og løp like så godt to etapper med det samme han var i gang, deretter fulgte Per Hegdahl og Morten Ressem på de neste etappene. Alle tre holdt god fart og vekslet litt før skjema. Ola startet på sin fjerde etappe og satte opp farten enda mer på dagens lengste etappe mellom Järpen og Mörsil. Bjørg knipset bilde av Ola som vekslet med Marte i Mörsil. Ola kan være ekstra godt fornøyd med sin innsats for Henning IL. Fire etapper på fire dager og etappetider mellom 3.30 og 3.57 lar seg høre. Totalt drøyt 30 kilometer med løping!

20140628_110355, veksling i Mørsil

Marte, Geir Olav og Oline roet litt mer ned på tempoet, men ikke mer enn at vi fortsatt var i rute da Geir F. startet på sin 8,3 km lange etappe fra Slåtte til Glösa.

St. Olavsloppet dag 4 004, veksling i Andersböle

St. Olavsloppet dag 4 009, tommel opp for Oline

St. Olavsloppet dag 4 036, Geir F.

Geir fikk det litt travelt med å nå fram til riktig veksling til rett tid, så det ble lite med oppvarming, men han fulgte oppsatt tidsskjema til punkt og prikke. Jørgen og Roald på de to neste etappene løp også veldig godt, atskillig bedre enn etappene de løp tidligere i Loppet.

St. Olavsloppet dag 4 043, veksling i Valne

St. Olavsloppet dag 4 049, Roald

Roald fant en fin rygg å henge på som han fulgte i noen kilometer og takket for laget med å spurte fra ham inn mot veksling i Nälden. Han løp fra følgebilen også, så vi fikk ikke tatt bilde av vekslingen med Marcus.

Marcus og Roger løp gjennom delvis skogsterreng fram til Krokom. Der skulle Bjørg ha startet, men formen tilsa at hun hadde best av å holde seg i ro. Hun hyret derfor inn Morten som løp sin andre etappe for dagen. Han hadde fått hvilt seg noen timer etter 6,2 km fra Undersåker kyrka til Järpen for så å løpe enda fortere de 3,6 kilometerne fra Krokom til Grönängen der Fridtjof tok over stafettbrikken. Han var heller ikke helt i form, men fullførte sin etappe i god fart og vekslet kun et par minutter etter skjema.

St. Olavsloppet dag 4 054, siste veksling, Byskogen

Ellen hadde en lett etappe fra Ås til Byskogen og fikk god hjelp av ei ung jente på lag nr 156. Det er alltid lettere å løpe når man ser at man nærmer seg et lag sakte, men sikkert. I det man løper forbi tror man at slaget er vunnet, men denne jenta ga seg ikke og hang seg på ned mot Byskogen. Da ca 500 meter gjenstod kom hun opp på siden igjen og Ellen også ble nødt til å sette opp farten. Det ble en bra spurt inn til veksling og den yngste trakk det lengste strået til slutt.

St. Olavsloppet dag 4 061, mot mål

Dina løp siste etappe inn til mål på Stortorget i Østersund og hun fikk følge av flere av lagkameratene siste bakken opp til mål. Flott innsats av hele gjengen! Takk også til Kåre som sporet opp plakatene fra 17. maitoget;-)

St. Olavsloppet dag 4 064, lagbilde etter målgang

Fikk samlet noen av løperne på torget etter innkomst til lagbilde. Flere løpere var også i nærheten, men vi lyktes ikke å samle hele gjengen på samme bilde. Henning ILs framtid er sikret med slike flotte utøvere som på denne reportasjens siste bilde:

St. Olavsloppet dag 4 067, Henning ILs framtid

 

Relaterte artikler

Bagabu Ungdomslag

Midtsommar på Vekreshaugan 15. juni

Innholdsrik enebolig med 5 soverom. Betydelig oppgradert og holder en god standard. Stor tomt på ca. 1.7 mål

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=355892137&alertType=ss&finnMail=agent&stored-id=70130307

Henning Skotthyll- og Vistklubb

Petter M Holum leder klart i skotthyllserien

Skotthyllkasting hver tirsdag kl 1700 – nye kastere er velkomne!   SKOTTHYLLRESULTATER PR 4. JUNI 2024   Petter M Holum          590 Bjørn Hoseth                500…